Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Virovitica uručila električna kolica oboljelom dragovoljcu Stjepanu Grizelju

Događaji   |   10.06.2016.
Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Virovitica uručila električna kolica oboljelom dragovoljcu Stjepanu Grizelju

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranak Virovitica u utorak 7. lipnja uručila je električna invalidska kolica teško oboljelom dragovoljcu Domovinskog rata Stjepanu Grizelju, članu Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata (UDVDR) – Kluba Sveti Đurađ. Stjepan Grizelj je početkom 2015. godine doživio teški moždani udar nakon kojeg je nastala stopostotna invalidnost te je zbog izuzetno slabe pokretljivosti bio prinuđen vrijeme provodi u kući. Rješenje problema ovog ratnog zapovjednika i dragovoljaca ležao je u električnim kolicima. U pomoć su priskočili suborci iz Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata iz Svetog Đurđa i Virovitice.

Kako su tih dana Udruga osoba s invaliditetom Virovitica i Društvo multiple skleroze Virovitičko-podravske županije dobili inozemnu donaciju različitih pomagala iz Njemačko-hrvatske Zajednice Karlsruhe, među kojima su bila i električna kolica, predsjednik UDVDR – Ogranka Virovitica Serfet Ciriković stupa u kontakt sa Dejanom Vargovićem dopredsjednikom Udruge osoba sa invaliditetom Virovitica i Sašom Grahovac predsjednikom Društva multiple skleroze, koji jedna kolica nesebično ustupaju na korištenje.

Kako su kolica imala sitne nedostatke na elektro-instalacijama a falili su i akumulatori, u pomoć je uskočio Darko Kolesarić, također člana UDVDR – Ogranka Virovitica koji je otklonio kvarove i spojio akumulatore.

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranka Virovitica zahvaljuje sudionicima u provedbi ovog humanitarnog djela Dejanu Vargoviću, Saši Grahovacu, Tihomiru Majstoroviću, Darku Kolesariću, Ivanu Čavarušiću, Josipu Pepi Laslu i Ljiljani i Antunu Kralju iz Njemačko-hrvatske Zajednice iz Karlsruhe-a, jer će se njihov član ponovo moći intenzivno družiti sa svojim suborcima i sumještanima u Svetom Đurđu.

Podijelite


Besplatni SOS MS telefon

Besplatni SOS MS telefon - 0800 77 89


TražilicaZa buduće članove

Za učlanjenje u Društvo multiple skleroze Virovitičko-podravske županije potrebno je predati Zdravstveno socijalni list ovjeren od liječnika neurologa.


Pogodnosti za članove

  • Povlaštena telefonska pretplata (T-com)
  • Članovi Društva imaju pravo na plaćanje povlaštene RTV pristojbe (50%). Popunjeni obrazac Liječnička svjedodžba treba ovjeriti liječnik primarne zdravstvene zaštite.
  • Znak pristupačnosti
  • Oslobađanje plaćanja godišnje naknade i cestarina
  • Članske pogodnosti u HAK-u
  • Uvoz automobila bez carine


Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.