U Viroviticu stigao šleper invalidskih pomagala iz Karlsruhea

Događaji   |   21.12.2015.
U Viroviticu stigao šleper invalidskih pomagala iz Karlsruhea

Njemačko-hrvatska Zajednica iz Karlsruhea, koja se bavi humanitarnim radom, na čelu s dugogodišnjom predsjednicom Mirjanom Diminić, donirala je električne bolesničke krevete, invalidska kolica, hodalice, štake kao i razna druga ortopedska pomagala i aparate diljem Hrvatske, pa je tako jedan od deset šlepera stigao i u Viroviticu.

Zahvaljujući obitelji Kralj donacija je stigla Udruzi osoba s invaliditetom Virovitica i Društvu multiple skleroze Virovitičko-podravke županije. Grad Virovitica prepoznao je ovaj hvale vrijedan angažman, što su na donaciji istakli gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica, te je osigurao prostor za pomagala, kao i prijevoz do potrebitih u Virovitičko-podravskoj županiji. Ovo je već treća donacija Antuna i Ljiljane Kralj ovim Udrugama, kojom će poboljšati kvalitetu života i olakšati mobilnost invalidnim osobama u Virovitičko-podravskoj županiji. Ove godine već su im donirali i elektromotorna kolica, te medicinsku i ortopedsku opremu i pomagala.

(www.icv.hr, žđ; Foto: Željka Đaković)

Podijelite


Besplatni SOS MS telefon

Besplatni SOS MS telefon - 0800 77 89


TražilicaZa buduće članove

Za učlanjenje u Društvo multiple skleroze Virovitičko-podravske županije potrebno je predati Zdravstveno socijalni list ovjeren od liječnika neurologa.


Pogodnosti za članove

  • Povlaštena telefonska pretplata (T-com)
  • Članovi Društva imaju pravo na plaćanje povlaštene RTV pristojbe (50%). Popunjeni obrazac Liječnička svjedodžba treba ovjeriti liječnik primarne zdravstvene zaštite.
  • Znak pristupačnosti
  • Oslobađanje plaćanja godišnje naknade i cestarina
  • Članske pogodnosti u HAK-u
  • Uvoz automobila bez carine


Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.