Potpisani ugovori: VIDRA i Društvo multiple skleroze VPŽ prijavili su projekt za osobne asistente

Projekt   |   vpz.hr  |  03.04.2017.
Potpisani ugovori: VIDRA i Društvo multiple skleroze VPŽ prijavili su projekt za osobne asistente

Za ukupno jedanaest osoba s najtežim stupnjem invalidnosti, od čega je njih devet oboljelih od multiple skleroze, dok dvije osobe imaju paraplegiju, usluge osobne asistencije značit će puno.

– One će s tim osobama biti 80 sati mjesečno, pomagat će im u svakodnevnim poslovima koji su njima često teško izvediva, boljoj socijalizaciji u društvu – kazao je između ostalog Saša Grahovac, predsjednik Društva multiple skleroze Virovitičko-podravske županije.

Naime, zahvaljujući VIDRA-i Agenciji za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Društvo multiple skleroze Virovitičko-podravske županije prijavilo je projekt Europskog socijalnog fonda “Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom” u Virovitičko-podravskoj županiji. Društvu su, za dvije godine provedbe projekta odobrena novčana sredstva u iznosu od 1.408.215 kuna. U ponedjeljak su u prostorijama Društva multiple skleroze VPŽ, u Gajevoj ulici u Virovitici potpisivani Ugovori o radu s osobnim asistentima i Ugovori o suradnji s korisnicima usluge osobne asistencije. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Podijelite


Besplatni SOS MS telefon

Besplatni SOS MS telefon - 0800 77 89


TražilicaZa buduće članove

Za učlanjenje u Društvo multiple skleroze Virovitičko-podravske županije potrebno je predati Zdravstveno socijalni list ovjeren od liječnika neurologa.


Pogodnosti za članove

  • Povlaštena telefonska pretplata (T-com)
  • Članovi Društva imaju pravo na plaćanje povlaštene RTV pristojbe (50%). Popunjeni obrazac Liječnička svjedodžba treba ovjeriti liječnik primarne zdravstvene zaštite.
  • Znak pristupačnosti
  • Oslobađanje plaćanja godišnje naknade i cestarina
  • Članske pogodnosti u HAK-u
  • Uvoz automobila bez carine


Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.