Izvješće o održavanju humanitarne akcije

Događaji   |   20.10.2011.
Izvješće o održavanju humanitarne akcije

      Na inicijativu naše članice, bivše predsjednice Društva, gđe Sandre Štengl organizirana je, u suradnji sa saborskom zastupnicom gđom Nadom Čavlović-Smiljanec, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr. sc. Ive Josipovića i Hrvatskog olimpijskog odbora, humanitarna akcija – humanitarna utakmica: Humane zvijezde Hrvatske i Humane zvijezde Bosne i Hercegovine, na Gradskom stadionu NK Virovitica, u srijedu, 12.10.2011. godine s početkom u 16.00 sati, a sav prihod od prodanih ulaznica i donacija namijenjen je Društvu multiple skleroze Virovitičko-podravske županije. Medijski pokrovitelji bili su: Informativni centar Virovitica, Urbani radio Virovitica, Radio Slatina i Pitomi radio Pitomača.

      Dana 5.10.2011. održana je tiskovna konferencija za medije na kojoj su sudjelovali gđa Sandra Štengl, član Predsjedništva, od samih početaka rada Društva, g. Zvonimir Rakijašić i u ime organizatora g. Branko Tušek. Slušatelje su upoznali o radu i djelatnostima našeg Društva, o bolesti i potrebama našeg Društva (glavna potreba nam je uvođenje plinskog grijanja, jer ide zima) i  pozvali građane da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji.

      Prodaja ulaznica po cijeni od samo 10,00 kuna bila je u četvrtak, 6.10.2011. godine na štandu, koji nam je omogućio Grad Virovitica, ispred Zagrebačke banke, koje su prodavali članovi Društva, a potom su se ulaznice mogle nabaviti u pivnici „Jelen“ i na sam dan održavanja utakmice na ulazu u stadion.

      Prvo gostovanje hrvatskih i bosansko-hercegovačkih humanih zvijezda privuklo je oko 500 gledatelja (prema procjeni) koji su na djelu vidjeli većinom nekadašnje majstore nogometa.   

      Uoči utakmice saborska zastupnica gđa Nada Čavlović-Smiljanec i Mato Brašnić ministar u Vladi kantona Županije Posavske (BiH), uručili su našem članu Predsjedništva g. Dejanu Đukiću ček od 25.000,00 kuna.

      Početni udarac izvela je naša bivša predsjednica gđa Sandra Štengl.

      Za reprezentaciju Humanih zvijezda Hrvatske igrali su: Velimir Zajec, Silvio Marić, Robert Špehar, Goran Vlaović, Mario Tokić, Miroslav Žitnjak, Renato Pilipović, Dražen Ilić, Miroslav Bičanić, Dražen Posavac, kao i naš gradonačelnik Ivica Kirin, koji je sudjelovao u akciji hrvatskih zvijezda iz koje je postignut prvi pogodak na utakmici, još su igrali: Nikica Miletić, Leo Bisaku, Mario Marinović, Tomislav Žagar, Ronald Grnja, Branko Tušek, Tihomir Jakovina, Josip Sarić. Izbornik: Ivica Grnja.

      Za Humane zvijezde Bosne i Hercegovine igrali su: Ivica Kosić, Anto Živković, Mato Stanić, Neđad Bajrović, Šehalija Šehrić, Danijel Vučić, Bakir Beširević, Marko Knežević, Marko Benković, Ivo Ivkić, Josip Vidović, još su igrali: Ivica Ević, Leo Kazić, Željko Ačkar, Nedjeljko Poljanac, Joso Mikić. Izbornik: Ivo Knežević Sivori.

      Sudac: Dragan Trupina (Vukosavljevica), pomoćni suci: Dario Šantić i Mladen Matić (Virovitica).

      Rezultat utakmice bio je 3:0 za Humane zvijezde RH. Strijelci: 1:0 – Bičanić (13), 2:0 – Marić (34), 3:0 – Vlaović (38).  No, kako je rekao g. Branko Tušek, ovdje su svi pobjednici, jer su igrali za pomoć onima kojima je pomoć potrebna, za naše Društvo. Velika im hvala svima!       

      Iako su organizatori najavili dolazak estradnih zvijezda poput Borisa Novkovića, Mate Bulića, Halida Bešlića i drugih, ovoga puta Virovitičani su ostali zakinuti za njihov dolazak. 

      Odaziv građana i donatora bio je lijep. Uz naše uvažene goste, nogometne zvijezde, lijepe mažoretkinje, bilo je odraslih, djece i beba. Neki su došli pješice, neki kolicima, neki biciklom, neki motorima, autima, sa psom. Bilo je prekrasno vrijeme i sve je proteklo u najljepšem raspoloženju, redu, i u dobrom, sportskom duhu.

      I broj naših članova bio je lijep. Imali su počasno mjesto, na stolicama uz sam travnjak pa su utakmicu mogli pratiti iz prvoga plana.

      Do kraja idućeg tjedna prikupilo se od ulaznica i donacija ukupno 26.866,40 kuna. 

Naši donatori bili su svi oni koji su kupili ulaznicu, a veći donatori bili su:

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA, JAN-SPIDER d.o.o., TEHNOHIT-HR savjetovanje i trgovina, JOŠAVAC d.o.o., RADLOVAC industrija građevinskog materijala, DOMUS d.o.o. za trgovinu i usluge, NEDELJKO PRICA, EUROVOĆE ZADRUGA, HRVATSKI DUHANI d.d., DOMOGRADNJA d.o.o. građevinarstvo i GRAD VIROVITICA.

      Velika hvala svima, organizatorima i sudionicima humanitarne akcije!

      Nakon utakmice održana je sjednica Skupštine s jednom točkom dnevnog reda: Donošenje odluke o promjeni adrese sjedišta Društva, i Izmjene Statuta, zbog izmjene adrese, novi prostor koji smo dobili od Grada Virovitice na korištenje u Ulici Matije Gupca 78 (bivša vojarna). Prostor smo uredili i sada nam još preostaje riješiti plinsko grijanje, koje ćemo zahvaljujući ovoj akciji moći uvesti. Našoj sreći nema kraja! Hvala svima! Sada smo na jednom lijepom, novom početku djelovanja i rada našega Društva, u pružanju nesebične pomoći našim članovima kroz razne edukacije, susrete i druženja.

      Velika hvala još jednom svima, organizatorima  i sudionicima humanitarne akcije.

                                                                                            Predsjednica Društva

                                                                                                 Blanka Kokorić

Podijelite


Besplatni SOS MS telefon

Besplatni SOS MS telefon - 0800 77 89


TražilicaZa buduće članove

Za učlanjenje u Društvo multiple skleroze Virovitičko-podravske županije potrebno je predati Zdravstveno socijalni list ovjeren od liječnika neurologa.


Pogodnosti za članove

  • Povlaštena telefonska pretplata (T-com)
  • Članovi Društva imaju pravo na plaćanje povlaštene RTV pristojbe (50%). Popunjeni obrazac Liječnička svjedodžba treba ovjeriti liječnik primarne zdravstvene zaštite.
  • Znak pristupačnosti
  • Oslobađanje plaćanja godišnje naknade i cestarina
  • Članske pogodnosti u HAK-u
  • Uvoz automobila bez carine


Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.